Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا نوراللهی، روانشناس حوزه کودک گفت: توصیه ما به والدین این است که اجازه ندهند کودکشان بیشتر از چهار ساعت در هفته تلویزیون تماشا کند؛ چراکه عمده تاثیرپذیری کودکان از رسانه و شخصیت‌های کارتونی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا نوراللهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین درباره خلأ قوانین حمایت از کودکان در برابر رسانه اظهار کرد: امروزه رسانه‌‌ها به یک بازوی قدرتمند برای تبلیغات و تاثیرگذاری سریع بر روی مردم تبدیل شده‌اند؛ بااین حال عمده‌ترین تاثیر رسانه‌ها، بر روی کودکان بوده و این درحالی است که در کشور ما قانون منسجمی برای حمایت کودکان در برابر رسانه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رسانه می‌تواند تاثیرات مختلفی همچون پرخاشگری، افت تحصیلی، سلطه جویی، کاهش میزان ‌مطالعه، مشکلات جسمی و انزواگرایی بر روی کودکان بگذارد؛ این‌ها مسائلی است که والدین را نگران کرده و نیاز به تدوین یک برنامه دقیق برای پیشگیری از این مشکلات را آشکار می‌کند.

این روانشناس کودک با بیان اینکه عمده تاثیرپذیری کودک از رسانه و شخصیت‌های کارتونی است؛ ادامه داد: معمولا کودکان به دلیل جذابیتی که کارتون‌ها و انیمیشن‌ها دارند آنرا دنبال می‌کنند؛ جذابیت بصری که این برنامه‌ها برای کودکان دارند باعث تقلید از آنها می‌شود؛ بنابراین بسیار حائز اهمیت است که مسئولان ذی‌ربط یک برنامه دقیق برای الگوگیری درست کودکان تنظیم کنند.

کودکان قادر به درک دنیای خیالی از واقعیت نیستند

وی تصریح کرد: فضای مجازی به عنوان یک رسانه آزاد کمتر قابل کنترل است؛ بنابراین والدین نقش مهمی در جهت‌دهی کودک برای استفاده صحیح از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بازی می‌کنند‌؛ اما صدا و سیما به عنوان رسانه ملی وظیفه دارد در انتخاب پخش برنامه برای کودکان بسیار دقت داشته باشد.

نوراللهی با بیان اینکه کودکان قادر به درک دنیای خیالی از واقعیت نیستند؛ ادامه داد: گاهی تماشای انیمیشن یا برنامه‌ای که مناسب سن کودکان نیست باعث بروز آسیب جدی جسمی و روانی می‌شود؛ بنابراین توجه به محتوای کارتون‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی تصریح کرد: از آنجایی که کودکان در این دوره از زندگی درحال آموزش اصول و شیوه زندگی کردن هستند والدین باید محتوای انیمیشن‌ها را بررسی و درباره پیام این برنامه‌ها با فرزند خود صحبت کنند؛ بدین شکل خطر درک غلط برنامه‌های کودک بسیار پایین می‌آید.

روانشناس حوزه کودکان افزود: والدین باید بدانند نقش تربیتی به عهده آنهاست نه رسانه‌ها، برای اینکه سازندگان کارتون غالبا روی جنبه تجاری محصولات خود تمرکز می‌کنند؛ مخصوصا اینکه اغلب این انیمیشن‌ها خارجی هستند و برای فرهنگ ایرانی طراحی نشده‌اند؛ به همین دلیل روی نهادینه کردن فرهنگ خود تاکید می‌کنند.

بررسی محتوای انیمیشن‌ها توسط والدین

وی درباره نظارت والدین روی ساعات تماشای تلویزیون گفت: اصولا توصیه ما به پدر و مادران این است که اجازه ندهند کودکشان بیشتر از چهار ساعت در هفته تلویزیون تماشا کند؛ علاوه بر این نظارت دقیقی برروی محتوای کارتون‌ها داشته باشند، زیرا از طریق این برنامه‌ها مفاهیم مختلفی همچون خشونت و آگاهی جنسی منتقل می‌شود.

نوراللهی تصریح کرد: یک انیمیشن خوب در کودکان نشاط ایجاد می‌کند و آداب و رسوم و بایدها و نبایدها را در قالب‌های مختلف به آنها آموزش می‌دهد؛ والدین باید در انتخاب یک برنامه مناسب برای فرزندشان نهایت دقت را داشته باشند؛ چرا که تماشای این برنامه‌ها در بلند مدت تاثیر خود را می‌گذارد.

این روانشناس در پایان با بیان اینکه تلویزیون می‌تواند نقش مهمی در شکل دادن به شخصیت کودکان داشته باشد؛ گفت: رسانه ملی وظیفه دارد قبل از پخش هر برنامه‌ای که برای کودکان است آنرا تحت بررسی قرار دهد، زیرا الگوگیری آنها از شخصیت‌های نادرست باعث می‌شود در آینده وظیفه والدین، مدرسه و معلمان و همچنین جامعه برای هدایت کردن آنها سنگین‌تر شود.

انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: برنامه ها انیمیشن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان گفت: در این کارگاه آموزشی ۱۴۰ نفر از مربیان فعال کانون‌های تربیت محور مساجد گیلان آموزش‌های لازم را برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و دینی در مساجد را از اساتید فرا گرفتند.
حجت الاسلام رضا حاجتی افزود: تفاوت کارفرهنگی با کارتربیتی، فرآیند جذب و حفظ نوجوان، رفتار شناسی، اختلال دوران نوجوانی، آشنایی با مسائل نوجوان، بازی، بازوی تربیت و برنامه سازی و قالب‌های تربیتی از موضوعات این کارگاه آموزشی یک روزه است. 
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان با بیان اینکه امروز دشمنان فرهنگ و دین را هدف قرار داده اند تصریح کرد: همه ما باید با بهره گیری از ظرفیت‌های مساجد با این ترفند‌ها و توطئه‌ها مقابله کنیم. 
وی با تاکید براینکه در مقابله با جنگ نرم جوانان و نوجوانان بایدآموزش‌های لازم را فرا گیرند افزود: از ظرفیت‌های مساجد در راستای تربیت درست نسل جدید باید بیش از پیش بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه مضمار به معنی میدان و عرصه است گفت: امروز همه ما باید در میدان جنگ نرم حضور داشته باشیم و با برپایی فعالیت‌های فرهنگی گسترده جوانان را بیش از پیش در برابر تهاجمات فرهنگی واکسینه کنیم.
وی افزود: طراحی بازی، تدوین قالب‌های تربیتی و برنامه سازی تربیتی از دیگر برنامه‌های است که در این کارگاه‌های آموزشی دنبال می‌شود.
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان به رویداد فرهنگی و هنری هزار مشعل اشاره و تصریح کرد: در میدان جنگ تمدنی نیازمندیم که مشعل‌های فراوان در همه مناطق داشته باشیم، و کارگاه آموزشی و تربیتی یک روزه مضمار در راستای این رویداد در استان اجرا شده است.
رحیم شوقی شهردار رشت هم در این کارگاه آموزشی گفت: امروز دشمنان در فضای مجازی فعالیت‌های گسترده‌ای علیه دین اسلام و نظام دارند و ما باید طرح‌های گسترده تری در مقابله با این ترفنده‌های دشمنان تدوین و اجرایی کنیم. 
وی با تاکید براینکه از ظرفیت‌های مساجد بهره گرفته شود افزود: کانون‌های مساجد امروز خط مقدم مقابله با این توطئه های دشمنان در فضای مجازی هستند. 
محمد حسین کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه برنامه‌های جوان پسند در مساجد برگزار شود، گفت: با برنامه‌ها و طرح‌های مسجد محور و تربیتی زمینه‌ی حضور مردم و جوانان را در مساجد افزایش دهیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • لزوم تبعیت و الگوبرداری از شهید مطهری در جهاد تبیین
  • از حسرت کودکان نیازمند تا لبخند گرمابخش یک معلم
  • شخصیت‌های ماندگار در دنیای انیمیشن‌های نوستالژیک
  • نگاهی کارتونی به پیروزی ۳-۲ آرسنال مقابل تاتنهام (لیگ برتر انگلیس - ۲۰۲۳/۲۴) / فیلم
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • فرصت عوامل آموزشی و تربیتی مدارس برای ثبت تجربیات خلاقانه و نوآورانه تا ۲۰ اردیبهشت
  • گفتگو با مجری و بازیگر برنامه های نمایشی برای کودکان