Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوبلورِ پیشکسوت سینما و تلویزیون که او را بیشتر به صدایِ کارتون‌های خاطرانگیز می‌شناسیم به جوانان توصیه می‌کند کاری به صدا و بیانِ خودشان نداشته باشند، ببینند کاراکتر چگونه حرف می‌زند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صدایِ ماندگار تلویزیون، چهارم آذرماه 1321 در اهواز بدنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش‌آموخته رشته زبان انگلیسی سر از دوبله درآورد. در تیر ماه 1341 زمانی که 20 سال داشت در استودیو مولن‌رُژ با شرکت در دوبلهٔ فیلم «مادام کاملیا» نزد علی کسمایی فعالیت حرفه‌ای در دوبله را آغاز کرد. پس از 11 سال یعنی در سال 1352 برای نخستین بار مدیریت دوبلاژ را نیز تجربه کرد.

عباس نباتی را با کارهایی مثلِ کارتون گربه سگ، دوقلوهای افسانه‌ای(کاراکتر- مارتین)، باخانمان، بل و سباستین، سریال خانواده رویال، ماجراهای تام سایر، سال‌های دور از خانه (اوشین) و نقشِ سرباز کاوامُرا، امپراتور بادها و کاراکترِ وزیر اعظم، کارتون ماجراهای هاکلبری فین (جیم) و خیلی از آثارِ دیگر شناخته می‌شود. 

 26 آبان ماه 1397 به پاس بیش از 30 سال فعالیت هنری تجلیل شد. مستندی تحت عنوانِ «خاطرات همسایه نیاگارا» تولید شبکه مستند به کارگردانی ابوالفضل توکلی کارها و خاطراتش را به نمایش درآورد.  جالب است که در میان نمایشنامه‌خوانی و تئاتر در دبیرستان (نمایش نادرشاه)، آوازی می‌خواند و از آنجا برای اولین بار صدایِ خوب او به سمعِ همگان می‌رسد. 

جدیدترین قسمت از برنامه تلویزیونی «چهل تیکه» با اجرای محمدرضا علیمردانی از شبکه نسیم پخش شد. میهمان این قسمت از برنامه «عباس نباتی» مدیر دوبلاژ و دوبلور پیشکسوت بود.  او در این برنامه تلویزیونی برای اولین بار به این نکته اشاره کرد که نمی‌دانست می‌خواهد خواننده بشود یا در یک کار هنری مشغول بشود و یا درس بخواند؛ در واقع برای او روشن نبوده که چه کاری می‌خواهد بکند اما این نکته که خیلی در میانِ صحبت‌هایش بر آن تأکید داشت این را می‌دانست که باید آینده‌اش را بسازد. 

او می‌گوید: زمانی که شروع کردیم به کار تلویزیون نبود، از استودیوهای آزاد دوبله شروع کردیم. چیزی به اسم تلویزیون سراسری نبود. تلویزیون ثابت پاسال بود که برنامه‌های آموزشی پخش می‌کرد. بیشتر سریال‌های خودم‌ را تماشا می‌کردم از تلویزیون مثل سریال پلیسی ... که اکبر منانی مدیر دوبلاژ بود.

جالب است که عباس نباتی با این کسوتِ در دوبله کارتون‌های خاطرانگیز به این نکته اشاره کرد: خودم چندان اهل تماشای کارتون نبودم. فرصت نداشتم اصلا. آدم گرفتاری بودم چون همزمان با دوبله، دبیرستان هم تدریس می‌کردم. زبان انگلیسی تدریس نمی‌کردم. فیلم‌ها را ترجمه نمی‌کردم چون متن زیرنویس نداشتند و باید از طریق شنیدن، می‌فهمیدیم و ترجمه می‌کردیم. ترجمه سخت بود و صرفه مالی نداشت. 

خاطره جالبی زلزله بوئین‌زهرا را این‌گونه تعریف کرد: سال 1341 در بوئین زهرا زلزله شد. من از اهواز آمده بودم و در خیابان فلسطین تقاطع جمهوری به چند نفر از رفقا زندگی می‌کردم. در یک لباسشویی میکروفن گذاشته بودند و مردم را دعوت می‌کردند که کمک کنند.  گفتند بیا از پشت میکروفن به مردم کمک کن!

وی ضمن معرفی خود گفت: متولد 4 آذر سال 1321 در اهواز هستم. در همین شهر دیپلم ریاضی گرفتم و بلافاصله به تهران آمدم. من پدر و مادرم را خیلی زود از دست دادم. یک ساله بودم که پدرم فوت کرد و حدودا 5 ساله بود که مادرم را نیز از دست دادم. 

این صدایِ ماندگار دوبله درباره ورود خود به عرصه هنر دوبله بیان داشت: در دبیرستان، تئاترهایی برگزار می‌شد که من بازیگر آنها بودم. به یاد دارم که مراسمی برگزار می‌شد و در یکی از این مراسمات، پشت میکروفون رفتم و کمی صحبت کردم. یکی از کسانی که در آنجا بود به من گفت: «صدای خوبی داری»؛ نامه‌ای برایم نوشت و من وارد یک استودیو دوبله شدم. البته آن زمان فضا این‌گونه بود که باید مدت‌ها می‌نشستید و صحبت کردن دیگران را گوش می‌کردید تا یاد بگیرید. آرام آرام به شما دیالوگ می‌دادند تا صحبت کنید. حدود 6 ماه در چنین فضایی بودم تا بعد از بارها تمرین و تکرار و دیالوگ چند کلمه‌‌ای و چند خطی به من نقش سپرده شد. 

نباتی ادامه داد: اولین نقش بزرگی که به من سپرده شد نقشی بود که آقای ایرج دوستدار برای فیلم «پسران کتی الدر» به من داد. نقشی که به من سپرده شده بود،‌ 4 صفحه بود و واقعا هیجان‌زده شده بودم. آقای دوستدار به من گفت هر چه قدر که دوست داشتی می‌توانی تمرین کنی و هر وقت آماده شدی صدایم کن تا ضبط کنیم. دقت داشته باشید که در آن دوران کسی، فرد دیگری را مثل معلم هدایت نمی‌کرد و خود آدم‌ها باید تکنیک‌ها را یاد می‌گرفتند. در حقیقت کسی به شما تعلیم نمی‌داد. البته اگر غلط می‌گفتید اجازه تکرار می‌دادند اما این‌گونه نبود که غلط‌ها را برایت حلاجی کنند. 

این هنرمند پیشکسوت با اشاره به ورود خود به عرصه مدیریت دوبلاژ گفت: سال 1353 مدیر دوبلاژ شدم و مدیریت دوبلاژ سریال «مرد نامرئی» را برعهده گرفتم. در آن پروژه آقایان اکبر منانی، منصور غرنوی و خانم شمسی فضل‌الهی مرا همراهی کردند و در آن سریال نقش گفتند. 

وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه کدام روزهای زندگی‌اش را بیشتر دوست دارد، گفت: دهه 1370 را بیشتر دوست دارم، چرا که بسیار فعال، پرکار و موفق بودم. بسیاری از برنامه‌هایی که می‌خواستم اجرا کنم را در آن دهه انجام دادم و از این بابت خوشحالم. 

نباتی درباره ورود خود به عرصه دوبلوری انیمیشن نیز گفت: از سال 1366 وارد فضای انیمیشن شدم و برای کارهای خودم یا دیگران گویندگی می‌کردم. تولیدات طنز و کمدی دوست‌داشتنی است و اینها را بسیار دوست دارم. «ای‌کی یو سان» یکی از تجربه‌های موفق من بود که بسیار دوستش داشتم. وقتی آقای پرویز نارنجی‌ها حضور در این مجموعه را به من پیشنهاد داد، توضیح زیادی درباره نقشم نداد اما وقتی کار جلو رفت آن را بسیار دوست داشتم.

او توصیه‌ای نیز به جوانان دوبلور کرد و گفت: همیشه به جوانان می‌گویم که ببینید خود کاراکتر چگونه حرف می‌زند. کاری به صدا و بیان خود نداشته باشید، ببینید که او چگونه حرف می‌زند و شما هم همان مدلی حرف بزنید. 

این دوبلورِ پیشکسوت خاطرنشان کرد: به همه توصیه می‌کنم که در زندگی اصولی را رعایت کنند. تلاش برای ثروت بیشتر و حرص زدن بیهوده نکنند. دیگران را دوست داشته باشند، ثروت زیاد، کار زیاد و پول زیاد چیزی به ما نمی‌دهد. من من کردن نیز کمکی نمی‌کند و بهتر است که به جای «من گفتن» از «ما گفتن» استفاده کنیم. 

او در پایان این برنامه را به بهرام زند تقدیم کرد که سال‌ها با او همکار بوده و خاطره‌های خوبی با هم داشتند. از جمله این خاطرات در سالهای 1366 یا 1367 در یک سریال مذهبی خارجی بود. 

فعالیت شبکه مرد میدان با هشتگ «به نیت حاج قاسم»/ جزئیاتی از مستندهای تلویزیونی و یک فعالیت تلوبیونیپایان ناگهانی پخش "سوره؛ فصل سقیفه" از تلویزیون!

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه نسیم دوبله رسانه ملی شبکه نسیم دوبله رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی با مرد خوش صدای رادیو/ مسعود اسکویی درگذشت

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، شادروان مسعود اسکویی، گوینده و مجری کارشناس پیشکسوت شبکه رادیویی ورزش که چندی پیش به دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان بستری بود، دار فانی را وداع گفت.  

 دوستداران ورزش از نسل قدیم گزارش های مسعود اسکویی پیشکسوت رسانه های ورزشی را در برنامه ورزش از نگاه دو تلویزیون از جمله فوتبال به یاد دارند. وی از سال 60 به بعد به رادیو رفت و مسابقات ورزشی را گزارش می کرد. استاد اسکویی قدیمی ترین مجری کارشناس و گوینده ورزشی صدا و سیما بود که دوره تهیه کنندگی برنامه های تلویزیونی را در تلویزیون آلمان گذراند و یکسال در شهرهای زونه گورگ و ماینس با تلویزیون همکاری کرد.
یکی از شاخصه های او در اجرا، ارائه گزارش مسابقات ورزشی بدون داشتن نگاه جانبدارانه بود. او همیشه در مصاحبه هایش با اهالی رسانه به ریشه اش در ایران و عشق به کارش تاکید می کرد و همین عشق به مردم باعث شد با اینکه حال مساعدی نداشت اما سال تحویل پشت میکروفن رادیو نشست تا شنوندگان رادیو ورزش بخش هایی از برنامه سال تحویل را با اجرای او بشنوند.

دیگر خبرها

  • بازی بایرن مونیخ 2-2 رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا 2023/24 به روایت کارتون / فیلم
  • بزرگداشتی برای یک پژوهشگر موسیقی
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم
  • خاطرات ماندگاری که مسعود اسکویی در اذهان شنوندگان به یادگار گذاشت
  • جدول پخش برنامه های صدای آبادان
  • درگذشت صدای جوان رادیو
  • خداحافظی با مرد خوش صدای رادیو/ مسعود اسکویی درگذشت
  • خاطرات خنده دار بهرام افشاری در برنامه مهران مدیری (فیلم)
  • نعیمه نظام‌دوست در برنامه اسکار با اجرای مهران‌مدیری: دوست دارم با «مهران مدیری» ازدواج کنم (فیلم)